OPworld gruppbilden

Mässor i sommar

Här kan du se var du kan möta oss på OP erjo i sommar. Vi visar vår nya lastbilsmonterade flishugg ERJO 9/93B LR. Utrustad med OP Tekniks nya revolutionerande "load-assistant-system" – 3D OP-RATOR, som gör det möjligt att fjärrstyra kranen med hjälp av en kamerabaserad 3D teknologi.

skogselmia 19 logo 300x87 se

SkogsElmia
6-8 juni, Jönköping

SkogsElmia är en mötesplats mitt i den skogliga marknaden. Här hittar du produkter och tjänster för hela kedjan från frö till inmätning. På mässan 2019 står skogsägandet i fokus.

Du hittar oss i monter: 821

Läs mer...

skogsnolia logotyp ny

SkogsNolia
15-16 juni, Umeå

Skogsnolia är, sedan starten 1984, en av de viktigaste skogsmässorna i Sverige med cirka 200 utställare och 13 000 besökare. Här möts branschen: skogsägare, skogsentreprenörer, förare, skogsforskare, företag, myndigheter, skogsägarföreningar, skogsbolag, tjänstemän och många andra med skogen som yrke eller intresse.

Läs mer...

skogstransport logo

Mittia Skogstransport
16-17 augusti, Ljusdal

Sedan 1999 har Mittia: Skogstransport ­vuxit till att bli Nordens främsta mötesplats ­enbart för Dig som är en del av branschen. Här lanseras och visas de senaste nyheterna, här görs affärer och här diskuteras frågor som gör att branschen utvecklas.

Läs mer...

OP gruppen har idag köpt konkursade ERJO OSW AB

Pressmeddelande Markaryd 9 augusti 2016

För att bredda vår närvaro i energi- och återvinningsbranschen, har OP gruppen idag köpt upp konkursade bolaget ERJO OSW AB. Det nya bolaget kommer att drivas som ett helägt dotterbolag till Olofsson Persson AB under det nya namnet OP Erjo AB.

Vi kommer att fortsätta tillverkningen och service av maskiner i Markaryd. Vidare vill vi utveckla produkterna med den erfarenhet som finns på Erjo och i de övriga OP-bolagen. Genom OPs omfattande servicenät kommer vi att kunna erbjuda en mycket stark serviceorganisation i Skandinavien.

Det finns även planer på att bygga Doppstadts flismaskiner på lastbil i Markaryd. Med dessa produktlinjerna har vi marknadens starkaste program. Härigenom får OP gruppen tillgång till ett mycket brett kunnande då Erjo tidigare har levererat bilbyggda flismaskiner i Markaryd.

OP Erjo AB planerar även för att kunna erbjuda service på timmerpåbyggnader samt kranservice.

Det nya bolaget övertar driften den 15/8 2016.
All personal har erbjudits fortsatt jobb på OP Erjo AB. 

OP Erjo Ab (under namnändring) 559068-4915

Johan Henricson, Platschef OP Erjo AB
070 673 44 71 / 0433-12068
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Yvonne Bengtsson, Ekonomi OP Erjo AB
0433-12065
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Har ni några frågor kan ni ringa till:

Mats Olofsson, VD OP gruppen,  070 595 31 50

Sten Persson, VD OP maskiner AB, 070 3 301 301 

OP gruppen är idag verksam i tre olika segment:

Lantbruksmaskiner med OP maskiner AB Kristianstad, Tomelilla och Jordberga som leverantör av lantbruksmaskiner med John Deere som huvudleverantör.

Återvinning/Materialhantering med OP system ab med maskiner från Doppstadt och Sennebogen i Billeberga, Borås och Malmköping. Systerbolag i Danmark, Finland och Norge.

Lastbilspåbyggnationer med OP höglunds AB Säffle som bygger påbyggnader och släp för timmer- och flistransporter.

Erjo maskin2

Erjo maskin

UPP